Een levens- of executive coach?

door | februari 2, 2022

Holistische coach Hoofddorp

Wens je een job als levens- of executive coach? Je zult merken dat er genoeg mensen zijn om mee te praten en dat – in de meeste gevallen – maar heel weinig mensen echt persoonlijk advies willen of nodig hebben. Luister eens naar je pendel. Heeft u behoefte aan een beetje “fixer” op weg naar het werk? Heeft u problemen op het werk – misschien met een collega of een klant – en grote problemen thuis (koude telefoontjes naar vrouw of vriendin, spanningen in een relatie, kleine kinderen …)? Elk van deze situaties kan overweldigend zijn voor uw geest en uw lichaam. Als levenslange, hardwerkende persoon hebt u iemand nodig die u kan helpen de dingen te sorteren en die u helpt uw problemen te doordenken en manieren te vinden om ze te overwinnen. Je aanpassen aan het leven als professional klinkt als de perfecte volgende stap.

Maar er is een hoop werk te doen: Je moet een effectieve life of executive coach worden, en een life coaching industrie die groeit als gevolg van de huidige economie en nieuwe sociale netwerkmethoden is een relatief nieuwe industrie. Dus om “een van de vele” life of executive coaches te worden zoek je een coach waarvan je gelooft dat hij je kan helpen een meer gezonde en productieve benadering van het leven te ontwikkelen. Misschien moet je een cursus volgen, of een bibliotheek aanschaffen, of meer lezen over de industrie om een volledig begrip te krijgen van hoe het werkt en wat je moet doen om aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat u weet wat u van uw coach krijgt. Vaak betaalt u extra voor een dienst die gedeeltelijk in uw pakket is inbegrepen: Kom-op-na mailing diensten, geen-shipping tests, misschien zelfs meer om te zien of je daadwerkelijk dingen kunt laten gebeuren … Je hebt alle nodige tools nodig om een carrière in deze business te doen slagen.

U bent misschien jong, energiek en enthousiast. De uitdaging is dat u misschien geen positieve voorgeschiedenis hebt met het omgaan met levenslange of complexe problemen. Frustratie en gevoelloosheid zijn veel voorkomende neveneffecten. Misschien zit u zelfs vast in vaste patronen, en bent u niet in staat uw mogelijkheden uit te breiden – nooit. Maar dit zou uw eerste grote stap in de goede richting kunnen zijn. Een life coach of executive coach kan u waarschijnlijk helpen de nodige ruimte te creëren om de problemen onder ogen te zien die uw leven veranderen – zowel op korte als op lange termijn. Totdat je deze initiële investeringen doet, er helemaal in opgaat en bereid bent je life coach iets meer te betalen voor zijn diensten, kun je jezelf niet uit het blok slaan en de nieuwe, opwindende wereld van leiderschapsontwikkeling betreden.

Zorg dat je je houding onder controle hebt voordat je iets met je levenscoach begint, en overweeg een paar gratis consulten met een paar professionals uit te proberen voordat je in een langdurige samenwerking springt. Niet zoals de ongezonde relatie van een kind dat aan zijn ouders hangt: Je hebt een stevige, duidelijke, betrouwbare relatie met een levenscoach nodig, dus wees bereid om daarin te investeren. Dit kan een grote investering zijn, maar wel een die veel mensen doen. Zij besluiten hun coach te betalen – net zoals zij een professionele aanbieder zouden betalen voor een vergelijkbare dienst.