Hoe burn-out op het werk te overwinnen

door | februari 1, 2022

Burn out kliniek

 

We kunnen gemakkelijk in een depressie raken als gevolg van een burn-out op het werk, bijvoorbeeld voor een uiterst veeleisende baan op het snelle spoor van grote industrieën. Misschien wordt men prikkelbaar, humeurig of depressief, gewoon door de stress en de spanning bij zo’n onderneming. Heel vaak leidt dit syndroom tot een ernstig verlies van productiviteit en zelfs tot lichamelijke ziekte.

Om burn-out op het werk te overwinnen, moet men een goed gehoor en een kalme geest hebben. Meestal is ons zenuwstelsel traag en reageert het traag. Als we niet ontwikkelen wat men noemt een “Exhibit toorb” of een “Eenvoudig systeem” dan hebben we de neiging om gemakkelijk prikkelbaar en depressief te worden. We zijn gestresseerd en kunnen onszelf niet bij elkaar rapen om een tijdje stil te zitten. Dit alles leidt tot emotioneel welbevinden tot MENTAL AWARENESS.

Wanneer een persoon dat verfriste gevoel heeft na een stressvolle dag op het werk, dan is hij in een betere positie om emotioneel verantwoordelijk te zijn voor zichzelf. Zoals we eerder hebben gezien, is burn-out op het werk te wijten aan de stress in een omgeving die meestal niet emotioneel gezond is. Daarom moeten we weten dat we erin geslaagd zijn dit niveau van de samenleving te bereiken, wanneer we ons eigen emotioneel welzijn op het werk niet kunnen beheersen, om die temperamentslag en emotionele problemen van stemmingen en gevoelens te genezen. Een persoon zou geen slachtoffer moeten zijn, maar een ‘kidnapper’, alleen in het proces van de werkplek, waar hij/zij een verschil maakt voor de mensen om hem heen. Dit is waar het gemakkelijk is om negatief te worden over een organisatie-omgeving, die een topniveau is, waar een persoon geen controle kan hebben over zijn/haar bedrijfsomgeving. Een persoon moet een goed begrip hebben, of “expressieve bekwaamheid” van wat te doen wanneer hij/zij uit zijn/haar element is op de werkplek. Dit stelt u in staat uw emotionele quotiënt onder controle te houden wanneer u met anderen samen bent. Met een overtuiging in onze inspanningen om een hoger emotioneel quotiënt op de werkplek te ontwikkelen, hebben we de neiging om de jaren van ons leven te winnen om te communiceren en controle te hebben over onze emoties. Aangezien een persoon op de werkplek onder een hoge stress staat, zodanig dat hij/zij niet in staat is zichzelf onder controle te houden, verliest hij/zij veel in vergelijking met degenen die hun eigen emotionele gezondheid onder controle hebben.

Omgaan met welke situatie dan ook als gevolg van overmatige stress is vaak carrière moord, omdat men meestal begint de weg vrij te maken voor een ernstig gevaar van een lagere afslanking. Deze verwijdering zou kunnen kiezen voor uw eigen vertrek uit de organisatie als stress op de werkplek heeft een direct effect op je carrière aspiraties.

Het belangrijkste om te weten is niet tegen ons eigen gevoel in te gaan, maar naar onze eigen boodschap te luisteren om in onze concepten in te stemmen. De belangrijkste psychologische factoren, zoals burn-out, depressie en angst, die een direct effect hebben op personen, zullen uiteindelijk leiden tot een mentale inzinking. Minder aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling of zelfontplooiing is het schadelijkste neveneffect van burn-out en daarmee samenhangende kwalen in de richting van een geestelijke inzinking, omdat dit mensen ertoe brengt piano of zware muziek te gaan spelen als substituut om de controle over hun leven te behouden. In vergelijking met de productiviteit in ons leven, kunnen we die alleen bereiken wanneer we onszelf toestaan te zoeken naar voortdurende persoonlijke ontwikkeling. Het is niet mogelijk om je levensstandaard te verbeteren als je er niet in slaagt om een basis in je leven te verwerven en op te bouwen. Om een beter niveau van productiviteit te bereiken, is het verstandig om onszelf in een mentaal pensioen te plaatsen om advies te vragen aan degenen die om ons geven.

Toewijding aan jezelf is de meest invloedrijke factor in het voorkomen van burn-out. De grote uitdaging dan, voor individuen die onder zware stress staan, is te stoppen met het rationaliseren van slechte dingen die fout zouden kunnen of moeten gaan, maar ons te richten op specifieke, beheersbare kristallisatie van alle dingen die goed zijn en hun beperkingen als gevolg van ons leven. verandert ons perspectief aanzienlijk in onze verplichtingen op het werk en in ons leven en stelt ons daardoor in staat ons te concentreren op hun cumulatieve effecten. Dit maakt een veilig en positief beheer van emotionele en mentale factoren mogelijk – een weerspiegeling van zelfontwikkeling en zelfzorg.