Waarom hebben we vrede nodig,

door | april 9, 2022

Wat vrede is, het betekent een staat van kalmte, niet te verwarren met diepe kalmte en stilte, het zal een innerlijke perceptie van vrede creëren. Vrede is op vele manieren beschreven. Zeker, vrede beïnvloedt je perceptie van jezelf, van het leven en je wereld. Vrede is een mentale en emotionele toestand die een gevoel van vastberadenheid, kalmte, rust, tevredenheid en vreugde creëert.

Waarom hebben we vrede nodig? waarom wil je het? De reden waarom je zo hard werkt om het te verkrijgen, is dat je het nodig hebt om je doelen te bereiken. Voor jou betekent het je baan, je kinderen of je bedrijf. Voor mij betekent het zeker dit: meer tijd met mijn gezin zodat ik mijn boek kan afmaken. Voor jou betekent het een goede nachtrust 's nachts, meer tijd in de spa in het weekend, tijd alleen? Vrede anders dan de fysieke kalmte van wat we 'geld' noemen, is de schat van het leven en diegene die je elke gram waard is. Heeft het zin voor jou?

Rust is voor mij het zoeken naar de balans tussen werk en privé. Omdat werk en thuis eigenlijk twee kanten van een medaille zijn. Als je in een oorlogsgebied werkt zoals de vele oorlogen op deze planeet en dan thuiskomt, zou je veel hebben om dankbaar voor te zijn. Zelfs banen die meestal niet gelukkig zijn, hoewel veel mensen fantastische salarissen verdienen. Als je thuis aan het werk bent en een vuur brandt, voel je je opgelucht en gelukkig, ook al ben je behoorlijk ellendig. Dat zegt iets over goed omgaan met je tijd, geld en energie. Voor velen van ons is de missie van thuis om geld te verdienen, en dan merken we dat we op kantoor werken voor honderden of duizenden dollars. Nu hebben we een probleem, want de baas zegt dat we ons geen dollar meer kunnen veroorloven op kantoor en we werken voor geld.

Ik heb dit zelf gevoeld toen ik wat backoffice-ondersteuning voor andere mensen heb gedaan. Als mijn computer bijvoorbeeld uitvalt, moet ik ongeveer 10 minuten wachten en dan het probleem oplossen. Mijn kantoor moet een hoge standaard hebben en daarvoor kan ik alleen zoveel doen als mijn klanten en klanten de speling moeten oppakken om mijn computer soepel te laten werken. Dus als ik aanwezig ben bij mijn klant, houd ik het hele team aan mijn eigen hoge normen. Als ze het moeilijk vinden om achter onze doelen te blijven in de hoeveelheid tijd die we erin hebben gestoken, moeten ze de consequenties betalen via onze financiële resultaten. Als life coach leid ik veel life coaching programma's die te maken hebben met het creëren van verschillende mentale toestanden. Nergens krijg je die houding van dankbaarheid in een professionele omgeving, al die jaren die de stad hebben geholpen om haar voorraad te sparen die het archiveringssysteem zal bepalen, zal zeker financiële gevolgen voor je hebben, life coaching gaat over geld. Ik ken veel levenscoaches, tenminste de goede hebben deze titels en ze zijn niet van plan hun bedrijf op te geven.

Life coaching gaat niet over compassie voor anderen en gaat in tegen de menselijke behoefte aan compassie en verandering voor de samenleving als geheel. Dit is de hele reden waarom de beste levenscoaches privétijd, speeltijd, tijd in stilte vinden. Ze vinden het beste voor zichzelf, en als ze instorten, weet je dat ze ook weten dat hun innerlijke wereld van pijn en vrede naar hun eigen opbouw stroomt.

Heb je ooit gehoord van de boeddhistische beoefening van meditatie? Zoals je eerder weet, kun je je leven veranderen door je gedachten te veranderen, je moet in staat zijn om de manier waarop je leeft te veranderen door middel van meditatie. Meditatie vereist volledige sereniteit en stilte, want het is het tegenovergestelde van wat onze huidige samenleving dicteert. Meditatie vereist enige oefening en dat is wat ik verwacht in mijn persoonlijke leven. Deze praktijk van begeleiding is het vermogen om meer begrip, vriendelijker en geduldiger met jezelf te zijn, want jullie zijn de mensen die je eigen succes zullen maken. De lange reis van het leven roept alle wegen op naar verschillende plaatsen in de tijd, zodat we verschillende keuzes in het leven kunnen maken, waarbij je bij elke stap jezelf de vraag stelt: welke weg is de juiste richting?